Vliegende Waterval

VliegendeWatervalEr zijn veel leuke excursies die je kan plannen vanuit Alanya. Zo kan je bijvoorbeeld een auto huren en er voor een dagje op uit trekken in de richting van de Vliegende Waterval, één van de meest geliefde bezienswaardigheid in de streek rond Alanya. Geef je ogen tijdens de tocht zeker de kost, want de spectaculaire vergezichten en ongerepte natuur die je onderweg tegenkomt, zijn even mooi als de Vliegende Waterval zelf. Je volgt de weg naar de Vliegende Waterval langs Konakh, Güzelbağ en Gündoğmuş. Daar ga je richting Köprülü en na een tocht van 70 kilometer door slingerende bergwegen vol indrukwekkende panorama’s, kom je uiteindelijk aan bij de Vliegende Waterval. Daar kan je, voordat je de Vliegende Waterval induikt, iets eten in het restaurant of picknicken als je je eigen maaltijd hebt meegebracht.

De Vliegende Waterval (of Uçansu Şelalesi in het Turks) zelf is één van de mooiste plekjes rondom Alanya. De waterval is eveneens de bron van de Alara rivier, één van de grootste rivieren in de regio.

Het heldere blauwgroene water van de waterval is omringd door prachtige natuur en mooie rotsformaties. Je kan perfect zwemmen bij de waterval, of gewoon relaxen en van het uitzicht en de rust genieten, want de Vliegende Waterval is helemaal niet zo bekend bij de toeristen. De kans dat je er helemaal in je eentje van kan genieten, is behoorlijk groot. Let er wel op dat een excursie naar de Vliegende Waterval een volledige dag in beslag neemt.