Toeristische Hart van Turkije

Antalya en Alanya zijn het kloppend hart van de Turkse Riviera, een streek die elk jaar populairder lijkt te worden bij Europese toeristen door het prachtige weer, de witte stranden en de aanwezigheid van tientallen luxe-resorts van topklasse. In dit artikel nemen we een kijk naar de opmerkelijke toeristische economie die zich in regio Antalya heeft opgebouwd door de jaren heen.

Antalya is een stad met veel geschiedenis. Zowel de Grieken, Romeinen, de Byzantijnen als de Turken hebben een rol gespeeld in de creatie van de bruisende vakantiebestemming die Antalya vandaag de dag is. Dat was echter niet altijd het geval, want ondanks het mooie weer, dat er altijd al was, heeft het tot het einde van de twintigste eeuw geduurd voor Antalya als toeristische bestemming op de kaart stond. De economie in de stad richtte zich daarvoor vooral op katoenweverij en het cultiveren van citrusvruchten, olijven en bananen, waar het klimaat erg geschikt voor was.

Alanya

Later zag men echter het potentieel in dat Antalya had. De overheid spendeerde grote bedragen om de stad helemaal op te knappen. Zo werd het oude stadscentrum KaleiciĀ  volledig gerestaureerd, wat de stad een Golden Apple Tourism Prize opleverde. Later zagen ook veel grote hotelketens en andere ondernemers de mogelijkheden van Antalya in en sinds het einde van de twintigste eeuw schieten de resorts en luxe-hotels er als paddenstoelen uit de grond. De prachtige stranden in combinatie met het ideale weer en de voordelige wetgeving voor veel van de hotels, hebben van Antalya een uitstekende bestemming gemaakt om een zomerse zonvakantie door te brengen.

Wiki: Antalya (stad) / Alanya (stad)