Dim Grot

De Dim grot ligt ongeveer 15 kilometer ten oosten van Alanya. Je kan er makkelijk heen met de auto als je langs Kestel rijdt, maar er zijn ook speciale toeristische bussen die je meteen voor de ingang afzetten.

DimCaveDe grot ligt aan de Cebel-i Raies berg op een hoogte van 232 meter. De berg zelf gaat nog een eind door en bereikt uiteindelijk een hoogte van 1650 meter.
In 1998 werd de Dim grot geopend voor bezoekers. Het is wellicht de bekendste grot in de regio en behoort tot de grootste grotten van Turkije. Vermoedelijk is de Dim grot meer dan een miljoen jaar oud.

De grot splitst zich al vanaf het begin op in twee paden: één van ongeveer 50 meter diep en een tweede pad van meer dan 300 meter diep. De paden zijn goed aangeduid en voldoende verlicht, zodat je zeker niet kan verdwalen. Tijdens je tocht door de Dim Grot zal je op verschillende plekken indrukwekkende formaties van stalagmieten en stalactieten tegenkomen. Er zijn een viertal galerijen waarin je prachtige ondergrondse panorama’s kan bewonderen. Op het einde van het pad is er een mooi ondergronds meer.

Ook rondom de Dim grot is er het één en ander te zien. Er is een restaurant aan de ingang en als je beslist daar iets te eten, heb je een prachtig uitzicht over de vallei, met in de verte Alanya.

De openingstijden van de Dim grot in Alanya zijn van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s avonds.