Vakantie Alanya, wat heb je nodig?

Er zijn veel Nederlanders die hun zomer doorbrengen in Alanya. Wij begrijpen waarom: Alanya is een fantastische vakantiebestemming. Niet alleen heeft Alanya een heerlijk strand aan de Turkse Riviera maar kent het ook een zeer gezellige stad. Door het ideale klimaat zal je zeker heel wat uurtjes om de vele strandbedjes doorbrengen. Wanneer je graag ook in de nacht wat wilt beleven dan zit je ook goed in Alanya. Alanya staat namelijk bekend om haar bruisende uitgaansleven. De stad kent grote clubs en discotheken waar jij geheid de avond van je leven zult beleven. Wanneer jij dus overtuigt bent en besloten hebt om binnenkort naar Alanya op vakantie te gaan, dan lees je hier wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie.

Geldig paspoort

Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat dan moet je altijd in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Dat geldt ook voor een vakantie naar Turkije. Zowel een paspoort als een identiteitskaart wordt in Turkije gezien als een geldig reisdocument. Belangrijk hierbij is dat het paspoort of identiteitskaart op de dag van binnenkomst in Turkije nog 6 maanden geldig. Indien dit niet het geval is zal je Turkije niet binnenkomen. Zorg er dus voor dat je dit op tijd hebt gecheckt. Wanneer blijkt dat je paspoort minder dan 6 maanden geldig is, dan zal je een nieuw paspoort moeten aanvragen. Het aanvragen van een nieuw paspoort doe je bij de gemeente. Als je dit te laat ontdekt zal je met spoed een nieuw reisdocument moeten aanvragen en hier zitten extra kosten aan verbonden. Zonde van het geld.

Visum Alanya

Om Turkije binnen te mogen heb je ook een visum nodig. De visumplicht voor Turkije geldt al heel wat jaren en zal bij de meeste vakantiegangers naar Turkije bekend zijn. Echter is er met betrekking tot het visum voor Turkije wel iets verandert. Voorheen kon je wanneer je op vakantie naar Alanya ging, het visum aanvragen op het vliegveld van Alanya. Dit is sinds 1 november 2014 niet meer mogelijk. De stempel die je in je paspoort kreeg is in zijn geheel vervangen door het e-visum. Het e-visum is online aan te vragen. Houdt er rekening mee dat je het visum dus altijd van te voren moet regelen. Wanneer je het e-visum online aanvraagt ontvang je deze binnen enkele uren in je mailbox. Vervolgens zal je het e-visum moeten printen en meenemen op vakantie. Op het e-visum staat een barcode en deze wordt op het vliegveld gescand. Het grote voordeel van het e-visum is dat je op de luchthaven in Alanya niet meer in lange wachtrijen hoeft te staan maar dat je direct kunt doorlopen.

Een goed humeur

Last but not least is een goed humeur erg belangrijk om mee te nemen op vakantie naar Alanya. Gooi alle stress van je af en ga vooral heerlijk genieten. Door het op tijd regelen van het visum en paspoort ga je onbezorgd op vakantie. Maak verder een inpaklijst zodat je niks kan vergeten op vakantie. En mocht je dan toch iets vergeten dan is er geen man overboord. In Alanya heb je veel leuke winkels en kraampjes waar je alles kunt kopen wat je wilt. Laat je verassen en verwonder je over de schoonheid van Alanya.