Antalya

Antayla ligt in het hart van de Turkse Riviera streek, een regio die bekend staat om haar uitzonderlijk gunstige klimaat het hele jaar door. De zomers zijn heet, met temperaturen die nooit onder de dertig graden vallen en de winters zijn mild, zodat de streek ook in het laagseizoen een prachtig toevluchtsoord kan zijn.

Dat hoef je de Europese reizigers echter niet meer te vertellen, want al jarenlang stromen ze massaal naar de streek. Antayla is één van de drukst bezochte toeristische steden ter wereld, en dat komt niet alleen door het klimaat. Door de jaren heen heeft er zich immers een enorme toeristische industrie in en rond de stad gevestigd. Honderden resorts en all-in hotels bezetten het gebied en er worden er steeds meer bijgebouwd. Het mooie is natuurlijk dat al die resorts met elkaar in concurrentie gaan om de allerbeste allergoedkoopste luxe-ervaring aan te bieden aan hun klanten en daar kan je handig een graantje van meepikken. Veel van de all-in-one formules zijn hun geld meer dan waard.

Cultureel

Maar niet alleen luxe, zon en strand zijn elementen die Antayla zo aantrekkelijk maken,want de stad heeft op historisch en cultureel vlak ook heel wat te bieden. De stad ligt immers in een streek die heel wat geschiedenis over zich heen heeft gekregen, te beginnen met de oude Grieken en Romeinen. Je kan nog heel wat ruïnes zien uit de Klassieke Oudheid in de omgeving, waarvan enkele bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Ook de Perzen en de Ottomanen hebben hun stempel gedrukt op de stad. In het historische stadscentrum vind je smalle straatjes en gezellige restaurantjes die niet moeten onderdoen voor het historische hart van enkele Europese topsteden.